Børn, Familie

Når baby ikke vil sove

Hej med jer. 

I dette indlæg vil jeg dele mine erfaringer ift. urolige børn om natten, som mor til M skal guderne vide at vi har haft vores fair share af søvnløse nætter. Min erfaring er at nyfødte gerne vil have tryghed og det forstår man jo godt. De har været inde i mors trygge mave i 9 mdr. hvor de er skærmet fra den store verden og hele tiden har haft lyden af mors stemme.

Bedside-cribe: Inden M kom til verdenen besluttede vi os for at anskaffe en bedside-crib. Dels fordi jeg skulle amme og derfor så ville det være hårdt for mig at stå op og hente baby i vuggen i stedet for bare at tage baby og amme og derefter sove. Jeg fandt dog også en hel masse fordele ved det, hvertfald når baby er lille.. At baby kan høre mor og far være lige ved siden af, giver tryghed og samtidig er man heller ikke bange for at kan komme til at rulle over på baby i søvne. Vi købte denne og den helt klart anbefalelsesværdig.

Babynest: En anden ting vi anskaffede os, var en babynest. Den giver tryghed og følelsen af at ligge inde i mors mave, den var vi også rigtigt glad for at have. Dels brugte vi den når baby lå inde i stuen og dels brugte vi den i bedside-criben. Denne fra småfolk er sød og ligeledes er der heller ikke meget snor i enden

Vikle: Jeg har mange gange nævnt hvor vigtigt det er, at baby oplever den tryghed som den ellers ville få i maven, især når de er helt spæde. Det er det som viklen går ind og gør og bliver jeres barn vant til viklen, vil barnet helt sikkert også falde i søvn i viklen. Da M var et par måneder gammel, besluttede vi os at anskaffe os en strækvikle fra ønskebørn. Jeg skulle lige lære det med at binde den men hold nu op hvor var det en dejlig måde at bære sit barn på. Mine hænder var fri, Marie var skærmet og så var den vildt behagelig at have på. Udover det havde vi også købt en ergobaby, den er også god men er mere “stiv” i det, dog er den nemmere at bruge fordi den ikke skal bindes.
Marie var relativt gammel, da jeg begynde at tænke på at købe en fastvikle el. en ringslynge. Jeg endte med en ringslynge og lidt efter også en fastvikle. I kraft af at Marie først gik sent og at jeg er kørestolsbruger, har begge ting været en lifesaver. Lotte fra tidsel har vejledt mig så hvis du bor i Vejle, vil jeg anbefale at tage kontakt til hende. Udover det vil jeg anbefale facebook-gruppen “slyngegalleriet”, har man et spørgsmål er der altid nogen som vil hjælpe til et svar. Udover det er der også et fællesskab vikle-mammas i mellem, ofte holdes der “grams” i de forskellige dele af landet, hvor man kan prøve de forskellige typer bæreredskaber. Hvis du er ny og gerne vil i gang, så tag til grams. 

Slyngevugge: Vi fik en slyngevugge i julegave da Marie var få måneder gammel. Vi har ikke brugt den særligt meget men jeg har hørt både negative og positive oplevelser med den. Den svøber baby og giver derfor samme tryghed som baby ellers ville have haft i mors mave. Vi fik denne her i julegave, den er dog ikke brugt meget men jeg ved andre har haft stor glæde af den.

Tyngdeposen: Da M begynde at sove mere uroligt og var motorisk urolig blev vi anbefalet en kædedyne af vores småbørnskonsulent. Den var dog ikke til megen gavn fordi Marie simpelthen smed den af. I stedet lånte vi en tyndepose hos kommunen(det der hedder legeteket i Vejle). Lidt efter valgte vi at investere i en, den giver igen baby tryghed dels fordi den svøber og dels fordi den giver følelsen af at mor og fars hånd, er på babys bryst, den bruger vi stadig og den er fantastisk.

Svøb fra Ergobaby: Da vi var indlagt på neonatal, blev vi anbefalet at svøbe Marie fordi hun var så motorisk urolig. Heldigvis havde jeg selv købt nogle svøb med fra ergobaby og dem brugte vi faktisk relativt lang tid fordi Marie ikke blev vågen af hendes armes bevægelser. Man kan diskutere for og imod ift. at svøbe fordi man jo binder baby, men når de er så spæd så kan de endnu ikke styre deres bevægelser. Et svøb gør, som mange af de andre ting, at barnet bliver trygt og giver igen igen, følelsen af at være i mors mave.

Det er vigtigt at pointere, at børn er forskellige. Jeg kan ikke garantere at disse ting vil virke for netop jeres baby. Jeg ved bare at disse ting har virket for vores barn og håber derfor I kan finde inspiration I dette indlæg. 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar