Handicap, Læreruddannelsen

Opstart på læreruddannelsen i Jelling

Hej bloggen.

Sommerferien er for mit vedkommende snart forbi. Det lyder fuldstændigt crazy når jeg siger at jeg tilbage i 2011 startede på læreruddannelsen. Nu skriver vi 2017 og jeg mangler stadig 2 linjefag og BA. Mit første år på læreruddannelsen på fyn, var det værste og oplevelserne om de ting der skete dengang, sidder stadigvæk dybt i mig. Pga. min stædighed gennemførte jeg også andet år på UCL dog i en ny klasse. Men jeg kæmpede med en del ting bl.a. mit handicap og en begyndende depression efter de ting som skete på første år.

Da jeg flyttede til KBH sammen med min mand, gik jeg ned med stress og depression. Jeg havde været stærk indtil da men da jeg mærkede hans tryghed og kærlighed så krakelerede masken og tilbage stod en lille usikker pige. Heldigvis mødte jeg en vældig dygtig psykolog som tog mig under hans vinger, de ting jeg lærte hos ham bruger jeg stadig i høj grad. Jeg gik et semester sygemeldt og startede vinteren 2014, desværre var den nye læreruddannelse over os og det udskudte semester gjorde at jeg ikke kunne færdiggøre min uddanelse på den gamle ordning – jeg måtte altså konventere til den nye ordning. Bum bum..

I 2015 var jeg nødt til at skifte linjefag, da min fysik og faget musik ikke var en særlig god kombination – min karriere som musiklærer endte ret drastisk, da jeg en formiddag fik et spasme-anfald grundet overanstrengelse.  Nogle måneder efter blev jeg gravid med Marie. Jeg var 12 uger henne i min graviditet, bankede min læge  i bordet  og jeg måtte sygemeldes. Min graviditet og forløbet heraf var mere intensivt end flertallet. Det betød at jeg skulle undersøges på kryds og tværs 2-3 dage om ugen. Hver anden uge blev jeg scannet ift. vækst og hver anden uge talte jeg med en læge. Hver uge talte jeg med jordemoder, hveranden uge mødte jeg ind og skulle have undersøgt mit stofskifte og hver anden uge talte jeg med familieambulatoriet. Det var sindsygt hårdt men det hele værd, da Marie kom til verdenen.

Maries forløb var jo også kompliceret og hun var derfor først klar til at starte i dagpleje da hun var 16 mdr. Det tog 2 mdr. at køre hende ind og derfor var jeg samlet væk fra min uddannelse i 2 1/2 år! Det er dælme lang tid at være væk og jeg har savnet det som en gal.

Marie var 6 mdr. da vi valgte at flytte til Jylland. Vores situation gjorde at vi måtte tilbage hvor vi havde et netværk og derfor måtte jeg endnu engang flytte uddannelse. Lærerene og eleverne på UCC, var virkelig søde og jeg husker dem alle med et smil, men administrationen var noget værre rod og derfor er jeg glad for at jeg er flyttet til UCL Jelling. UCL Jelling er et lille seminarium og alle virker til at være hjælpsomme og rare og udover det, så er det også handicapvenligt.

Efter så mange år på orlov, glæder jeg mig virkelig meget til at starte igen. Det er med en god potion selvtillid og hovedet højt at jeg ruller ind på seminariet. Jeg skal til noget opstartsmøde her på torsdag og så starter jeg på mandag – det bliver SÅ fedt! Jeg starter med linjefaget engelsk.

Tiden på orlov har været godt for mig, jeg har lært mig selv at kende, har knyttet et enormt stærkt bånd til min datter og med støtte fra min skønne mand, har jeg virkelig lært at jeg har noget at tilbyde verdenen og ikke er en byrde pga. mit handicap.

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar