Børn, Familie, Handicap

Handicap og forældreskab – hvordan?

 

Både før og under min graviditet, søgte jeg internettet tyndt for at finde råd fra forældre med udfordringer som jeg selv. For en god ordens skyld vil jeg understrege at jeg har gangfunktion men bruger en kørestol på længere afstande. Desværre fandt jeg ikke megen info og derfor vil jeg gerne dele mine erfaringer, så andre nybagte forældre ikke står i samme situation.  Handicaps er forskellige og derfor kan det godt ske, at disse tips ikke vil kunne hjælpe dig som læser med.

Knævugge
En af de udfordringer man kan have når man bruger en kørestol, er det kan være svært at komme rundt med en nyfødt når man bruger begge hænder til at styre en kørestol. Denne knævugge havde min daværende kommune lånt mig. Den er super god når man lige skal have baby fra A til B men ikke på længere afstande da baby kun er fæstnet ved et lille bælte.

Mig med M i en knævugge på hospitalet

Ringslynge/fastvikle/strækvikle:
En anden måde at transporte M rundt på, er en ringslynge. Den ville jeg ønske jeg havde kendt til da Marie var mindre. Ringslyngen er nemmere at binde end en fastvikle/strækvikle.  Det kan godt lade sig gøre at binde en fastvikle/strækvikle siddende men det kan være udfordrende. Hvis man i forvejen ikke har mange muskler i overkroppen, vil jeg anbefale man lige prøver en ringslynge inden man investerer i en, det kan godt være at netop DIN krop ikke er egnet til den skævhed en ringslynge kan give. Hvis ringslyngen ikke passer til din krop, kan man overveje en strækvikle.

Mig med Marie som sidder i en strækvikle                                                          Mig med Marie i en ringslynge

                                       

Bedside-crib
Når barnet skriger om natten, kan det godt være en udfordring at komme op og tage barnet, hvis man som jeg har smerter og/eller hvis man bruger en kørestol. Derfor vil jeg også anbefale en bedside-crib. Det er en seng som kan kobles på forældrenes seng. Hvis man vil gøre det billigere kan man anskaffe sig denne fra IKEA.

Barnevogn/klapvogn

Jeg fik at vide af fysioterapeuten på kommunen, at den romantiske fantasi om at skubbe en barnevogn, måtte jeg ligge fra mig. Jeg opgav dog ikke og efter lidt kamp, fik jeg bevilliget en kørestol med et joystick. Det kræver en del kræfter i overkroppen at skubbe en barnevogn/klapvogn. Vi købte en Stokke Xplory  den kunne komme langt ned og dermed kunne jeg have øjenkontakt med M, når vi var på tur. Den er også let at klappe sammen. Ulempen er den faktisk kan vælte fordi den er så let og så passer barnevognsdelen kun til 6 mdr. alderen. Selve vognen kommer med klapvognsdelen og derfor skal man derudover også anskaffe sig barnevognsdelen. Ofte kan man finde Stokke-vognen billigere på DBA. Marie skulle skærmes og det levede stokken ikke op til fordi hun skulle over i klapvognsdelen da hun var 6 mdr. Derfor erhvervede vi os en Basson Nordic Lux– den er super god og håndtaget kan komme langt ned til at jeg kan nå styret. Så har vognen drejehjul hvilket er vigtigt, hvis man skal kunne styre en barnevogn siddende. Jeg ville til enhver tid anbefale Basson fremfor Stokke.
Udover det købte vi en Emmajunga super nitro som både har drejehjul og et håndtag der kan komme endnu længere ned. Vi købte den brugt på dba til 1000 kr. på DBA. Den kan jeg også varmt anbefale.

Puslebord
Vi var så heldige at få fat i et hævesænke bord, som var omdannet til et puslebord på DBA. Bordet var super smart men fyldte ret meget inde på børneværelset. Fordelen ved dette puslebord var at man både kunne stå og sidde ned og skifte M. Ulempen ved puslebordet var det fyldte meget og vi blev derfor enige om at anskaffe os et væghængt puslebord. Det er hængt op længere nede så man kan sidde ned og skifte, det gør vi begge i en kontorstol. Jeg bruger kun kørestol på længere afstande men vil gerne side ned når jeg skifter. Et væghængt puslebord har ingen ben og derfor er det nemt at komme ind under med kørestolen.

Kærligheden til dit barn:
Det væsentligste tip jeg dog kan give, er selvom det hele kan se lidt uoverskueligt ud, så kan kærligheden til dit barn, gøre at man pludselig kan gøre ting som synes at være umulige før. Når man oplever en så stor kærlighed som det er at få et barn, kan man nå langt og så hjælper det også med en god portion stædighed. Men derfor er det stadig rart at have nogle remedier som kan gøre hverdagen lettere og det har I så fået nogle tips om nu.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar